COM_IE_NOT_SUPPORTED
Website
www.kidsfestival.gr
Παρουσίαση ομάδας
Θεματικές Δραστηριοποίησης

ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - KID & FAMILY

Η «Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family» αποτελεί έναν εθελοντικό οργανισμό που ξεκίνησε να λειτουργεί άτυπα το 2007, ενώ με καταστατικό από το 2010 υπό το καθεστώς Α.Μ.Κ.Ε.

Η αφορμή που αυθόρμητα οδήγησε στο ξεκίνημα της «Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family» ήταν οι αυτοτραυματιστικές συμπεριφορές εφήβων και νέων ανθρώπων και η δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και γονέων, συμπεριφορές που φάνηκε να απειλούν τόσο την ποιότητα ζωής όσο και τη συνοχή του δεσμού της οικογένειας. Συνειδητοποιώντας τις ελλείψεις κρατικών δομών για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, η «Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family» ξεκίνησε το έργο της με στόχο τη φροντίδα των «εύθραυστων» αυτών οικογενειών μέσω εργαστηρίων τέχνης, βιωματικών εργαστηρίων ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και κινητοποίησης των ομάδων αυτών στην έννοια του εθελοντισμού. Απώτερος σκοπός ήταν η προστασία και η ενίσχυση του πολύτιμου θεσμού της οικογένειας αλλά και η εγκαθίδρυση μιας πιο ολοκληρωμένης και πιο λειτουργικής κοινωνικής αντίληψης, υπέρ της ζωής.

Εν συνεχεία, και αλλάζοντας άρδην τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της εποχής, με την οικονομική κρίση να επιφέρει σαρωτικές συνέπειες στην καθημερινότητα και τη ζωή δεκάδων εκατοντάδων ανθρώπων, που βρέθηκαν άνεργοι και ήρθαν αντιμέτωποι με τη φτώχεια και πλήθος ψυχολογικών ζητημάτων να χειριστούν.  Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την άμεση ανάγκη και παραμένοντας σταθεροί στο στόχο μας, τη στήριξη των «εύθραυστων» και ευπαθών οικογενειών, επεκτείναμε τις δράσεις μας στην πολυεπίπεδη υποστήριξή τους προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν πρωτογενώς τα προβλήματα επιβίωσης, την κοινωνική περιθωριοποίηση και τον οικονομικό εξευτελισμό, και έπειτα τις ψυχολογικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριες και σταθερές –έως και σήμερα- δράσεις της «Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family» επικεντρώνονται στην:

Α) προϊοντική υποστήριξη οικογενειών απόρων και ανέργων με ανήλικα παιδιά σε όλη την Ελλάδα μέσω των Μηνιαίων Διανομών Πακέτων Υποστήριξης

Β) ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους & ενήλικες, μέσω ατομικών, ομαδικών και οικογενειακών συνεδριών.

Απώτερος σκοπός μας εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι η διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, μέσω της εξασφάλισης της ποιότητας ζωής των ανήλικων παιδιών και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο έχουμε αναπτύξει ημι-μόνιμες δράσεις βραχείας φιλοξενίας για την καλύτερη στήριξη των επωφελούμενών μας, όπως είναι η μονοήμερη φιλοξενία των εξυπηρετούμενων οικογενειών της Ψυχολογικής Υποστήριξης που διαμένουν στην επαρχία και η ολιγοήμερη φιλοξενία φοιτητών/ριών που προέρχονται από άπορες οικογένειες της επαρχίας και φοιτούν στην Αθήνα.

1.      Συνεχίζουμε να προσφέρουμε καθημερινή βοήθεια σε 4.572 οικογένειες Ελλήνων με ανήλικα παιδιά, με κατ’ οίκον διανομές ειδών πρώτης ανάγκης, Πανελλαδικά.

2. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε καθημερινά υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής - με επαγγελματίες ψυχολόγους - σε παιδιά, εφήβους & ενήλικες, έχοντας εξασφαλίσει έναν νέο χώρο που λειτουργεί ως Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης. Οι υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ για απόρους και ανέργους με ανήλικα παιδιά, ενώ έναντι της συμβολικής συνδρομής για οποιονδήποτε άλλον.

3.ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Πραγματοποιούμε Βιωματικές Ομάδες Γονέων & Εκπαιδευτικών σε Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

4.   ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Βιωματικές Ομάδες Γονέων & Ομάδες Μητέρων στο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης.

5.    Συνεχίζουμε βιωματικά εργαστήρια & εργαστήρια τέχνης για παιδιά & εφήβους, τόσο στο χώρο μας όσο και στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων.

6.  Λειτουργούμε το μοναδικό Charity Shopτης Ελλάδας, τη «Φωλιά Αλληλεγγύης» με επώνυμα είδη super market (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικά είδη κλπ), ρούχα, παιχνίδια, παπούτσια, βιβλία, αξεσουάρ και κοσμήματα, σχολικό εξοπλισμό και γραφική ύλη, σε πολύ χαμηλές τιμές. Έτσι, καταφέρνουμε να ανακουφίζουμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο και παράλληλα να εξασφαλίζουμε το μοναδικό πόρο εσόδων που έχουμε.

7.Συνεχίζουμε να προσφέρουμε καθημερινά τρόφιμα, γάλα, βρεφικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς και οργανώσεις που έχουν ανάγκη, σε οικογένειες προσφύγων με ανήλικα παιδιά που στεγάζονται σε hot spots.

8.      ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Πραγματοποιούμε ψυχοκοινωνικές, βιωματικές ομάδες & ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για την ανακούφιση από το τραύμα σε παιδιά & εφήβους, οικογενειών προσφύγων ή ασυνόδευτων, που στεγάζονται στο hot spot του Ελαιώνα.

9.  ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Έχουμε διαμορφώσει χώρο φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου φιλοξενούμε πιλοτικά φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν περάσει σε ΑΕΙ της Αθήνας και προέρχονται από άπορες οικογένειες της επαρχίας, που δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά τα έξοδα για τις σπουδές τους.

10.  Συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε παιδιά & εφήβους στην έννοια του εθελοντισμού και να κάνουμε κοινωνικές δράσεις μαζί τους. 

 

 Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call