COM_IE_NOT_SUPPORTED

Empowering Heroes:

Ενδυνάμωση ικανοτήτων μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και συμβουλευτική

Απαντώντας τόσο στην οικονομική όσο και στην προσφυγική κρίση, οι ελληνικές ΜΚΟ επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των πιο επίκαιρων αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, όπως η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η ανεργία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται την υποστήριξή μας για να αυξήσουν τον αντίκτυπό και την αποτελεσματικότητά τους. Στο HIGGS μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που βοηθούν!

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει σημαντικά μια ελληνική ΜΚΟ μικρού ή μεσαίου μεγέθους μέσω του προγράμματος Accelerator, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ενδυνάμωση ικανοτήτων και εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση -της οποίας το κόστος η οργάνωση δεν θα μπορούσε να καλύψει- εντελώς δωρεάν. 

Το πρόγραμμα Accelerator είναι ένα από τα βασικά προγράμματα του HIGGS και απευθύνεται σε μικρού ή μεσαίου μεγέθους ΜΚΟ που λειτουργούν πάνω από 2 έτη και απασχολούν μέχρι και 40 εργαζόμενους. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 μήνες και στόχος του είναι να βοηθήσει τις ΜΚΟ να αναπτύξουν τις υπό διαμόρφωση προτάσεις τους, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να βελτιώσουν τη γενικότερη λειτουργία τους και να μεγιστοποιήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η πρόκληση

Λόγω των συνεπειών της βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι ΜΚΟ στην Ελλάδα έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της κάλυψης ή συμπλήρωσης του κράτους πρόνοιας, στηρίζοντας ευάλωτες ομάδες όπως οι άστεγοι, οι πρόσφυγες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κρίση όμως έχει πλήξει και τις ίδιες τις οργανώσεις που καλούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές.

Η λύση

Η έμπειρη ομάδα του HIGGS θα προσφέρει εντελώς δωρεάν, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση σε μια μικρή ή μεσαία ελληνική ΜΚΟ που δεν έχει τα χρήματα να καλύψει το σχετικό κόστος. Η οργάνωση θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες σε ένα μεγάλο εύρος θεματικών όπως η Εύρεση Χρηματοδοτήσεων, η Συγγραφή Προτάσεων, ο Σχεδιασμός και Υλοποίηση Έργου και η Διαχείριση Εθελοντών από κορυφαίους, έμπειρους και διακεκριμένους εισηγητές, μέσα από:

- 80 ώρες Bootcamp/16 θεματικές

- 50 ώρες Workshops/25 θεματικές

- 36 ώρες συναντήσεων με εξωτερικούς συνεργάτες/ειδικούς

- 24 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής

- Εκπαιδευτικό υλικό 100% προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ΜΚΟ στην Ελλάδα

 Μακροπρόθεσμος αντίκτυπος

Η οργάνωση θα βελτιώσει σημαντικά τις λειτουργικές και οργανωτικές της διαδικασίες, θα διευρύνει τους τομείς δράσης της και θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών της. Οι πολύτιμες γνώσεις που θα αποκομίσει θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της οργάνωσης. Μακροπρόθεσμα, όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν την οργάνωση που θα επιλεγεί να εκπληρώσει τα όνειρά της και να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Challenge Grant από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία! Για κάθε δωρεά που γίνεται προς το HIGGS ο αντίκτυπος κάθε ενέργειας κατά βάση τριπλασιάζεται, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το πνεύμα συνεργασίας που επιδιώκουμε όλοι να διέπει το οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών. Με τη στήριξή σας, μπορούμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε συν-χρηματοδότες πλάι στο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό ίδρυμα της χώρας βοηθώντας μια μικρή ή μεσαία οργάνωση να αυξήσει τον αντίκτυπό της και να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Πώς να μας υποστηρίξετε;

- Διαδίδοντας την καμπάνια μας με το Link του project: 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/HIGGS-empowering-heroes

- Κάνοντας δωρεά (Donate) μέσω του GIVE&FUND

- Κάνοντας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του HIGGS (παρακαλούμε δείτε παρακάτω). 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Παρακαλούμε αναφέρετε στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας, email επικοινωνίας & τη φράση "HIGGS Crowdfunding: Empowering Heroes"

 

Τραπεζικός Λογαριασμός

Τράπεζα Πειραιώς

Όνομα Δικαιούχου: HIGGS

Αρ. Λογ.: 6737-137763-057

IBAN: GR23 0171 7370 0067 3713 7763 057

 

Επιβράβευση Δωρητών

10 €
Το όνομα του δωρητή αναφέρεται στην ιστοσελίδα του HIGGS & στη σελίδα του HIGGS στο Facebook ως Υποστηρικτής του έργου.
To ποσό καλύπτει το κόστος του υλικού που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες όταν αρχίζει το πρόγραμμα (σημειωματάριο, στυλό και stick USB HIGGS, αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών 4 μηνών).
50 €
Το όνομα του δωρητή αναφέρεται στην ιστοσελίδα του HIGGS & στη σελίδα του HIGGS στο Facebook ως Υποστηρικτής του έργου & βραχιόλι HIGGS.
Το ποσό καλύπτει το κόστος μιας ωριαίας συμβουλευτικής συνάντησης με έναν από τους έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες του HIGGS (νομικά, λογιστικά θέματα, ζητήματα marketing, κοινωνικά μέσα, εταιρική κοινωνική ευθύνη, διαχείριση εθελοντών).
100 €
Το όνομα του δωρητή αναφέρεται στην ιστοσελίδα του HIGGS & στη σελίδα του HIGGS στο Facebook ως Υποστηρικτής του έργου & βραχιόλι & σημειωματάριο HIGGS.
Το ποσό προσφέρει στην οργάνωση τη δυνατότητα χρήσης μιας από τις αίθουσες συναντήσεων του HIGGS κατά τη διάρκεια του προγράμματος Accelerator (χωρητικότητα οκτώ ατόμων, wifi, τραπέζι, καρέκλες, flipchart).
200 €
Το όνομα του δωρητή αναφέρεται στην ιστοσελίδα του HIGGS & στη σελίδα του HIGGS στο Facebook ως Μεγάλος Υποστηρικτής του έργου & βραχιόλι & σημειωματάριο HIGGS & δωρεάν χρήση αίθουσας συναντήσεων για 1 ημέρα.
Το ποσό καλύπτει το εκπαιδευτικό υλικό (online και έντυπο) του Bootcamp (16 θεματικές ενότητες) και των ειδικά διαμορφωμένων σεμιναρίων (workshops) του HIGGS (25 θεματικές ενότητες) κατά τη διάρκεια του προγράμματος Accelerator (διάρκειας 3 μηνών).
300 €
Το όνομα του δωρητή αναφέρεται στην ιστοσελίδα του HIGGS & στη σελίδα του HIGGS στο Facebook ως Μεγάλος Υποστηρικτής του έργου & βραχιόλι & σημειωματάριο HIGGS & συνάντηση γνωριμίας με την οργάνωση που θα υποστηριχθεί & πρόσκληση στο πάρτυ αποφοίτησης των οργανώσεων.
Το ποσό προσφέρει στην οργάνωση τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια και σεμινάρια (workshops) του HIGGS (25 θεματικές ενότητες) κατά τη διάρκεια του προγράμματος Accelerator (διάρκειας 3 μηνών).

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call