COM_IE_NOT_SUPPORTED

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 16.00 -18.30, εκπρόσωποι των Κοινωφελών Ιδρυμάτων Μποδοσάκη, Ιωάννη Σ. Λάτση, Τίμα, Α.Γ. Λεβέντη και Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου θα παρουσιάσουν συμβουλές για το πώς να συντάξετε μία επιτυχημένη πρόταση χρηματοδότησης προς Ιδρύματα καθώς και πώς να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μία επαγγελματική και μακροπρόθεσμη σχέση μαζί τους. Στην αρχή, θα δοθούν τόσο κάποιες γενικές κατευθύνσεις, όσο και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τη χρηματοδοτική πολιτική του κάθε Ιδρύματος που οι εισηγητές εκπροσωπούν.
Τέλος, θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Πού και πότε:
Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 16.00-18.30.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο [email protected], αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τα Κοινωφελή Ιδρύματα

Ίδρυμα Μποδοσάκη
Όραμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Οι δράσεις του Ιδρύματος αρθρώνονται πάνω σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες την προώθηση της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικές αρχές λειτουργίας του Ιδρύματος αποτελούν η διαφάνεια, η καινοτομία, η λογοδοσία και η αξιοπιστία. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή της ίδρυσής του ως σήμερα, έχει διαθέσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για την εκπλήρωση των σκοπών του. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη χρηματοδοτεί τις βασικές δραστηριότητές του από ίδιους πόρους και δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, εταιρείες και άλλα ιδρύματα να καταστούν δωρητές ή χορηγοί πρωτοβουλιών και δράσεων, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς υλοποίησης, παρακολούθησης και λογοδοσίας που διαθέτει. Τα τελευταία χρόνια, επιθυμώντας να διευρύνει το έργο του, το Ίδρυμα αναπτύσσει μια ενεργή πολιτική ανεύρευσης πόρων (fundraising), μέσω της πρωτοβουλίας Giving for Greece καθώς και της διαχείρισης προγραμμάτων τρίτων (re-granting).

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη συνέχιση της κληρονομιάς και της αφοσίωσης του Ιωάννη Σ. Λάτση στην υλοποίηση κοινωφελών έργων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως εκπαίδευση, επιστήμη, τέχνες και πολιτισμός και κοινωνική πρόνοια και ανάπτυξη, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και με κομβικής σημασίας οργανισμούς των πεδίων αυτών. Η προσέγγιση του Ιδρύματος στη διαδικασία χρηματοδότησης θέτει ως προτεραιότητα την άμεση ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τη βελτίωση υποδομών, την ενδυνάμωση των ΜΚΟ, την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών, την επιβράβευση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής παραγωγής και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας. Στόχος του Ιδρύματος είναι να παραμένει συντονισμένο και να ανταποκρίνεται σε τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες. Το πλαίσιο αξιολόγησης των προτάσεων που δέχεται το Ίδρυμα περιλαμβάνει κριτήρια όπως η συνάφεια με το κάθε πρόβλημα, η αποτελεσματικότητα, η βιωσιμότητα της προτεινόμενης δράσης και του οργανισμού καθώς και ο αντίκτυπος της δράσης.

Τίμα Κοινωφελές Ίδρυμα
Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα υποστηρίζει ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συμβάλλουν στην κοινωνική βελτίωση δίνοντας έμφαση στην Τρίτη Ηλικία.
Σκοπός του ΤΙΜΑ (προστακτική του ρήματος "τιμώ"), από την ίδρυσή του το 2011 και μέσω της συνεχιζόμενης φιλανθρωπικής του δράσης, είναι να τιμήσει τη μνήμη του Ιωάννη Μ. Καρρά και της συζύγου του, Αθηνάς Καρρά.
Το TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που ενισχύει με δωρεές ελληνικούς και ελληνικού ενδιαφέροντος μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το Ίδρυμα πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού, και των επιστημών, και χρηματοδοτεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν επιδείξει αποτελεσματική διοίκηση και επιτύχει σημαντικά, διαχρονικά και αισθητά αποτελέσματα.

Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιδρύθηκε τον Μάιο του 1979 ως αποτέλεσμα των προσδοκιών του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (1902-1978) έθεσε τους βασικούς άξονες δράσης του ομώνυμου Ιδρύματος από την εποχή της δημιουργίας του, με προσανατολισμό στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη –εκτός από το εκτεταμένο κοινωφελές πρόγραμμά του και την καινοτόμο δράση του στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της ιατρικής έρευνας– έχει να επιδείξει ένα ση­μαντικό έργο στη μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
Το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας.
Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call