Tο saBarBar κάνει ζουμ στα Εξάρχεια

Tο saBarBar κάνει ζουμ στα Εξάρχεια

Με ένα διαδικτυακό εργαστήριο προφορικής ιστορίας εγκαινιάστηκε το καλλιτεχνικό πρότζεκτ «saBarBar» στο πλαίσιο του co-Athens.

Με ένα διαδικτυακό εργαστήριο προφορικής ιστορίας εγκαινιάστηκε το καλλιτεχνικό πρότζεκτ «saBarBar» στο πλαίσιο του co-Athens.

Μια σειρά από τέσσερα διαδραστικά εργαστήρια προφορικής ιστορίας, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο διαδίκτυο. Την πρωτοβουλία υπογράφει το πρότζεκτ saBarBar, τη σύνθεση του οποίου απαρτίζουν μέλη των ομάδων όχι παίζουμε, Fabrica Athens καθώς και οι Muhammad Tayeb, Muomina Algaga και Yaman Junaid, πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, κομμάτι του οποίου είναι και η δράση co-Athens. Μέσα από μια σειρά τεσσάρων ψηφιακών συναντήσεων οι κάτοικοι της πόλης μας που θα συμμετέχουν καλούνται να εντοπίσουν ιστορίες της γειτονιάς τους που θα αποτελέσουν τη βάση για τραγούδια.

Περισσότεροι από 30 συμμετέχοντες παρακολούθησαν την πρώτη ομιλία του εργαστηρίου. Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη αναφέρθηκε στον ορισμό, στο ριζοσπαστικό χαρακτήρα και στις βασικές αρχές της προφορικής ιστορίας, βάζοντας τους συμμετέχοντες «στο κλίμα» της μεθοδολογίας του εργαστηρίου. Το εργαστήριο περιλάμβανε επίσης παιχνίδια αλληλεπίδρασης, και εργασίες σε μικρότερες ομάδες. Ο στόχος του είναι, μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων συναντήσεων, οι συμμετέχοντες να έχουν πάρει συνεντεύξεις από κατοίκους των Εξαρχείων, το υλικό των οποίων θα προσφέρει την «πρώτη ύλη» για την παραγωγή τραγουδιών βασισμένων σε αληθινές ιστορίες και μαρτυρίες από τη γειτονιά.

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο