Η Βαρβάκειος Αγορά αλλάζει όψη!

Η Βαρβάκειος Αγορά αλλάζει όψη!

“Νύχτα Μέρα” Η εκστρατεία μικρής ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων είχε ως σημείο εκκίνησης το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς στην οδό Αθηνάς. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού του από υπογραφές, σειρά είχαν επεμβάσεις που έδωσαν μια νέα πνοή σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε, μετά από την ευγενική χορηγία των λαμπτήρων τεχνολογίας LED από την εταιρία “Λέντζος Λάμπες”, σε ανανέωση και επέκταση του συστήματος διακοσμητικού φωτισμού της πρόσοψης της Βαρβακείου Αγοράς. Το νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς αναδεικνύεται, ρίχνοντας ταυτόχρονα άπλετο φως στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα www.synathina.gr,ένας χώρος συνάντησης των ομάδων πολιτών με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε στην υλοποίηση του project “Νύχτα Μέρα”, με την καθοδήγηση του φωτογράφου, Καμίλο Νόλλα.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από την τοποθέτηση ειδικών εκτυπώσεων στα οχτώ ρολά των καταστημάτων της πρόσοψης της Βαρβακείου Αγοράς. Οι εκτυπώσεις είναι εμποτισμένες με anti grafiti μεμβράνη, που τις προστατεύει από τις απόπειρες “tagging” (υπογραφών) και αποτελούν την ευγενική χορηγία της εταιρίας ΚΟΥΡΟΣ S.A. και του κυρίου Ιωάννη Τσεπέρκα. Οι εκτυπώσεις απεικονίζουν το εσωτερικό και τα προϊόντα των οχτώ καταστημάτων σε μία τυπική καθημερινή ημέρα. Με αποτέλεσμα, τη νύχτα ο επισκέπτης της οδού Αθηνάς βλέπει τις φωτογραφίες μιας τυπικής, καθημερινής ημέρας στη Βαρβάκειο Αγορά. Η σύλληψη και υλοποίηση του φωτογραφικού project ανήκει στο φωτογράφο Καμίλο Νόλλα.

Η σημαντικότητα του κτιρίου της Δημοτικής Αγορά αποτυπώνεται πλέον στα ρολά των καταστημάτων της. Ελπίζουμε,οι αλλαγές αυτές σε συνεργασία με τη δημιουργία της στέγης “ΣυνΑθηνά” να προσδώσουν μια νέα πνοή σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμου της πόλης μας *Oι φωτογραφίες είναι του Καμίλο Νόλλα

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο