co-Athens: με νοστιμιές της Συρίας στα σπίτια της Αθήνας

co-Athens: με νοστιμιές της Συρίας στα σπίτια της Αθήνας

Πρόσφυγες και ντόπιοι μυήθηκαν στα μυστικά της συριακής κουζίνας στην ψηφιακή πρεμιέρα της δράσης Foodies στο πλαίσιο του co-Athens.

Πρόσφυγες και ντόπιοι μυήθηκαν στα μυστικά της συριακής κουζίνας στην ψηφιακή πρεμιέρα της δράσης Foodies στο πλαίσιο του co-Athens.

Δεκαεπτά κάτοικοι της πόλης μοιράστηκαν μια βιωματική εμπειρία μαγειρικής στην πρεμιέρα της δράσης Foodies που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου. Το Foodies, αποτελεί πρωτοβουλία του οργανισμού Zaatar σε συνεργασία με πρόσφυγες εγγεγραμμένους στο πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo. Δεκαεπτά νοικοκυριά στα Κάτω Πατήσια και τον Άγιο Ελευθέριο, Έλληνες και πρόσφυγες, συνδέθηκαν online και ήρθαν πιο κοντά ετοιμάζοντας όλοι μαζί παραδοσιακές Συριακές συνταγές.

H ομάδα συντονισμού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πρεμιέρα της δράσης Foodies και στη συνέχεια παρουσίασε το όραμά της: την πολιτισμική ανταλλαγή μέσω του φαγητού και την ενδυνάμωση των προσφύγων έτσι ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν στον χώρο της εστίασης. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, πάντα με την καθοδήγηση της ομάδας Zataar, χρησιμοποίησαν τα υλικά που είχαν παραλάβει λίγες ώρες νωρίτερα για να μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές της συριακής κουζίνας όπως σαλάτα φατούς, μπαμπά γκανούς, μουταμπάλ και φαλάφελ. Όταν τέλειωσαν μοιράστηκαν εικόνες του φαγητού τους, και έφαγαν όλοι μαζί συνοδεία μουσικής.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί τον Ιανουάριο του 2021 με αντίστοιχα αφιερώματα στις κουζίνες και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο