20.04.2022

Ιστορίες της γειτονιάς

Open Calls
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ιστορίες της γειτονιάς

Deadline: 20/04/2022

Το Victoria Square Project καλεί νέες και νέους 13-19 ετών από την γειτονιά της Βικτώριας-κι όχι μόνο- στο online πρόγραμμα Ιστορίες της γειτονιάς.

Νέοι και νέες μεταμορφώνονται σε ήρωες και ηρωίδες μέσα από ένα ταξίδι ανακάλυψης της πολυπολιτισμικής γειτονιάς της Βικτώριας. Μπορεί μία προσωπική ιστορία να γίνει έργο τέχνης; Τι είναι η σύγχρονη τέχνη και τι σημαίνει προφορική ιστορία;

Το πρόγραμμα Ιστορίες της γειτονιάς μέσα από τη δραστηριότητες θεάτρου και δημιουργικής γραφής μετατρέπει τις προφορικές ιστορίες των ανθρώπων της γειτονιάς σε καλλιτεχνικό έργο. Οι νέες/νεες ανακαλύπτουν τις ιστορίες και γίνονται οι πρωταγωνιστές.

Μέσα από μια σειρα θεωρητικών και πρακτικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες / ουσες έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και την προφορική ιστορία. Στόχος του προγράμματος είναι η ομάδα να αντιληφθεί τη σύνδεση μεταξύ βιώματος και έμπνευσης προκειμένου να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Διάρκεια Προγράμματος: 9 εβδομάδες

Υλοποίηση: Φοίβος Μαρκιανός, Ρηνιώ Μπάλκου – Παπαδοπούλου, Χριστιάνα Νάτσικα

Σχεδιασμός – Συντονισμός: Χριστιάνα Νάτσικα

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 14:00 – 15:30.

**Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του COVID-19, το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής: education@victoriasquareproject.gr

_______

Οι Ιστορίες της γειτονιάς εντάσσονται στο πρόγραμμα Νέοι Συν-Επιμελητές / Νέες Συν-Επιμελήτριες για νέους και νέες 13 – 19 ετών του εκπαιδευτικού άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ. Παιδιά από την πολυπολιτισμική γειτονιά της Βικτώριας έρχονται μαζί, εμπνέουν και εμπνέονται, δημιουργούν, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο